Blog

Trei greseli comune la crearea unei rețele Wireless

Când vine vorba de creat o rețea wireless, foarte des ne confurntăm cu problema unde pun access point? Ei aici să ghicești nu e prea profesionist, deaceea ne vor ajuta anume softuri pentru a lua în considerație puterea de emisie, topografia, din ce sunt făcute materialele în așa fel softurile calculează unde trebuie amplasate AP. Locația am gasit-o, dar și aici deseori se greșește.
Cel mai des ne lăsăm conduși de sfaturile meșterilor începători și neexperimentați, care încearcă să își dea valoare și importanță. Deci unde plasăm AP ca să obținem performanță maximă?
Deoarece toate mediile wireless sunt unice și diferă de la producător la producător, iar mărimea principală ce determină calitatea emisiei este db, totuși există câteva situații în care se poate aplica cele mai bune practici.

Trei greșeli comune ale celor ce crează rețele wireless

1. Plasarea în coridor

Prima întrebare pe care trebuie să o răspundeți este în cazul în care utilizatorii dvs. petrec cea mai mare parte a timpului lor, pe holuri sau în camere? Deși aceasta este o întrebare ușoară, atât de mulți oameni par să ignore răspunsul din fiecare cameră.

Locația are un rol important în acest sens, dar și tipul de punct de acces. Cel mai nou standard de 802.11ac și caracteristicile de performanță pe care le oferă pachetele au dus la cele mai bune practici, cum ar fi plasarea AP în camere în locul plasării în hol.

Există și alți factori care influențează calitatea serviciului dat:

  • Interferența canalului – Prin plasarea AP-urilor dvs. 802.11ac în cameră puteți limita sau elimina complet ambele interferențe co-canal și adiacente asociate cu AP mai puțin eficiente 802.11n. Instalarea în camere asigură, de asemenea, un tampon natural al semnalului prin utilizarea pereților pentru a reduce interferențele canalului.
  • Dispozitive cu alimentare redusă – Recomandăm întotdeauna proiectarea pentru dispozitivele cu performanțe joase, cum sunt smartphone, tablete precum iPad-urile etc. Aceste tipuri de dispozitive trebuie să fie mai aproape de AP pentru a obține cele mai bune performanțe de la acestea.
  • Managementul RF – 802.11ac are multe caracteristici noi, dintre care una este abilitatea de a trimite semnal RF peste tot. Din acest motiv, aceste AP-uri noi au capacitatea de a automatiza nivelurile de putere pentru a evita interferențele. Acest lucru este minunat, dar reduce RF în termeni de acoperire și, astfel, semnalul pentru utilizatorii dvs. Dacă plasați AP-urile în cameră, puteți rezolva această problemă pentru totdeauna.

În cele din urmă, plasarea în cameră oferă performanțe mai bune pentru utilizatorii dvs., acolo unde au nevoie cel mai mult, precum și o acoperire amplă în holurile dvs., după cum se vede în graficul de mai jos.

wireless network design best practice says to avoid placing access points in hallways

Plasarea AP pe pereți

Hai să pornim de la aceea ca punctul de acces sau antena să fie perfect pentru toate locațiile. Unii producători spun că punctele de acces pot fi amplasate atât pe perete, cât și pe tavan, dar acest lucru este imposibil fără a sacrifica performanța.

Din ceea ce am văzut plasând AP pe plafon oferă cea mai bună experiență pentru utilizatorii dvs. Mai ales pentru că există mai puține lucruri care pot apărea în calea semnalului RF, oferind o cale curată directă dispozitivelor de mai jos.

Cu toate acestea, uneori există situații în care plafonul nu este o opțiune, în acest caz trebuie să alegi tipul antenei precum și cu locul în care îl așezi pe perete.

De exemplu, ați putea dori să plasați AP-urile pe pereți adiacenți, astfel încât să puteți asigura că utilizatorii finali au încă o cale de semnal direct.

Plasarea AP-urilor deasupra plafonului

În aproape fiecare scenariu în care se pune această întrebare, răspunsul nostru va fi acela de a plasa punctele de acces sub plafon. De ce?

De cele mai multe ori acest lucru se întâmplă pentru că experiența a arătat anume așa, dar și din ceea ce recomandă producătorii în ceea ce privește cele mai bune practici.

Instalarea punctelor dvs. de acces sub tavan are multe avantaje și beneficii, de exemplu, plasarea unui AP sub limita plafonului împiedică obstrucționarea unor elemente cum ar fi conductele HVAC, țevi de utilități și diferite dispozitive metalice care pot avea un impact negativ asupra semnalului RF și, prin urmare, sub instalațiile de plafon vă permite să evitați plasarea AP-urilor într-un mediu dăunător plin de praf, temperaturi mai înalte și componente electrice neecranate. Toate aceste lucruri pot duce la performanțe slabe și puncte de acces potențial rupte.

În cele din urmă, există mai multe lucruri la care să vă gândiți atunci când stabiliți unde să plasați punctele de acces. Succesul începe cu o planificare corectă și o evaluare corectă a spațiului actual.

O analiză adecvată a locației wireless vă va asigura designul perfect pentru a vă suporta nevoile, inclusiv tipul de punct de acces potrivit și numărul de persoane de care aveți nevoie.

Summary
Trei greșeli comune ale celor ce crează rețele wireless
Article Name
Trei greșeli comune ale celor ce crează rețele wireless
Description
Când vine vorba de creat o rețea wireless, foarte des ne confurntăm cu problema unde pun access point? Ei aici să ghicești nu e prea profesionist, deaceea ne vor ajuta anume softuri pentru a lua în considerație puterea de emisie, topografia, din ce sunt făcute materialele în așa fel softurile calculează unde trebuie amplasate AP.
Author
Publisher Name
Academia Mikrotik Romania
Publisher Logo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.