academia mikrotik România este partener autorizat Mikrotikls SIA, Licență trainer TR0248.

MikroTik este o companie letonă care produce echipamente de rețea, precum routere, switch-uri, firewall-uri și alte dispozitive de rețea. Aceste dispozitive sunt cunoscute pentru flexibilitatea lor, fiind capabile să ofere soluții de rețea personalizate pentru nevoile utilizatorilor. De asemenea, MikroTik oferă și software-ul RouterOS, un sistem de operare de rețea care rulează pe dispozitivele lor și care este renumit pentru securitatea, stabilitatea și performanța sa.

Dispozitivele MikroTik sunt utilizate în mod obișnuit de către furnizorii de servicii de internet (ISP-uri), de companii mici și mijlocii, de administratorii de rețea și de persoanele interesate de rețelele de calculatoare. Aceste dispozitive pot fi configurate pentru a oferi funcționalități avansate, cum ar fi VPN, QoS, hotspot-uri wireless, filtrare de conținut și multe altele.

WiFi 6, ce este oare?

WiFi 6 este o tehnologie wireless de ultimă generație, cunoscută și sub numele de IEEE 802.11ax. Aceasta oferă o serie de îmbunătățiri semnificative față de tehnologia WiFi anterioară, inclusiv viteze mai mari de transfer de date, o performanță mai bună în medii cu mulți utilizatori și o durată mai mare de viață a bateriei pentru dispozitivele mobile.

În ceea ce privește viteza, WiFi 6 oferă o viteză teoretică maximă de până la 9,6 Gbps, ceea ce înseamnă că poate fi de până la 3-4 ori mai rapid decât tehnologia WiFi 5 (802.11ac). De asemenea, tehnologia WiFi 6 utilizează o tehnică numită MU-MIMO (multi-user multiple-input and multiple-output), care permite mai multor dispozitive să comunice simultan cu un punct de acces WiFi, ceea ce îmbunătățește semnificativ performanța în medii cu mulți utilizatori.

Un alt avantaj important al WiFi 6 este că reduce congestionarea rețelei. De exemplu, aceasta utilizează o tehnică numită OFDMA (Orthogonal Frequency Division Multiple Access), care permite mai multor dispozitive să utilizeze în mod eficient un singur canal wireless. Acest lucru reduce interferența și crește performanța.

În plus, tehnologia WiFi 6 include și alte caracteristici, cum ar fi tehnologia de beamforming, care optimizează direcționarea semnalului wireless către dispozitivele conectate, precum și îmbunătățiri ale securității și ale modului de economisire a energiei.

În general, WiFi 6 reprezintă o îmbunătățire semnificativă a tehnologiei wireless și este recomandată pentru utilizatorii care au nevoie de o performanță mai bună în medii cu mulți utilizatori sau pentru cei care utilizează dispozitive mobile și au nevoie de o durată mai mare de viață a bateriei.

Seria HAP AX  este o continuitate a seriei HAP , cu mai multe performanțe de trasnport date prin Wireless. Este destinat pentru instalare acasă, sau oficiu, asigurând o calitate bună transport date în condiții dificile cu congestie mare, pe frecvențele de 2.4 Ghz și 5 Ghz datorită tehnologiei MU-MIMO, beamforming și modulației Orthogonal Frequency Division Multiplexing. Desing familiar, cu usoare îmbunătătțiri și forme specifice seriei, HAP AX Lite, HAP AX2, HAP AX3 deja și-a gasit loc în viata fiecaruia din noi.

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

error: Content is protected !!